divendres, 10 de febrer del 2012

Foment de la lectura

Promoure el gust per la lectura és un dels objectius que volem aconseguir amb els nostres alumnes. Les darreres setmanes hem posat en marxa, gràcies a l'esforç de la tutora de tercer de primària, un projecte molt desitjat per nosaltres "El padrí lector".

Cada dijous, a primera hora, els alumnes de tercer curs  es converteixen amb "padrí lector" d'un alumne d'educació infantil. En aquests moments, els apadrinats són els nens i les nenes del grup de quatre anys.

La il·lusió dels alumnes de tercer és immensa. Ells ajuden a gaudir dels contes als petits i a més ells gaudeixen també de la lectura. S'han d'esforçar per llegir bé, per explicar l'argument del conté, per fer que els petits no perdin l'interès.

Veureu a la galeria fotogràfica que han utilitzat qualsevol indret de l'escola: passadissos, aula d'usos múltiples, el banc de secretaria, la sala de professors, les escales... fins i tot els més valents han desafiat el fred i han sortit al pati.

Volem compartir amb tots vosaltres aquesta experiència i també un antic  proverbi que diu :"UN LLIBRE OBERT ÉS UN CERVELL QUE PENSA; TANCAT, UN AMIC QUE ESPERA; OBLIDAT, UNA ÀNIMA QUE PERDONA I TANCAT, UN COR QUE PLORA"


Padrí Lector on PhotoPeach