dilluns, 15 de gener del 2018

ESCOLA MUNICIPAL DE FAMÍLIES

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Eivissa organitza l'Escola Municipal de famílies

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament organitza la Escola Municipal de Famílies que comptarà amb set tallers dirigits a pares i mares amb infants escolaritzats a infantil, primària i secundaria. Per a la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, Mariví Mengual, “l’objectiu de l‘escola Municipal de Famílies és oferir un espai de participació on poder gaudir de diferents temàtiques que ajudaran a millorar la convivència i també en crear un espai on compartir experiències i dubtes amb altres famílies i professionals”.
Des de la regidoria d‘Educació s’han reorganitzat els tallers que altres anys s’impartien, segons les inscripcions de les famílies, als diferents centres escolars del municipi. Enguany, per primera vegada, s’ha organitzat l’Escola Municipal de Famílies, per tal de concentrar els tallers i les xerrades a dos centres educatius a elegir per les famílies. D’aquesta manera es dona l’opció als pares i mares a disposar de dues dates per poder assistir-hi.
En Educació Primària, el projecte consisteix en un sèrie de trobades d‘una hora i mitja de durada en les que es tractaran temes relacionats amb la convivència, les pautes educatives i l’educació familiar. Els tallers estan dirigits a famílies amb fills i filles entre els 3 i els 6 anys.
Els tallers son: Autoestima’t, que és una xerrada formativa sobre com reforçar l’autoestima que tindrà lloc, en primera opció, el dia 23 de gener a les 17 hores a l’escola de sa Joveria i, en segona opció, el dia 13 de febrer a les 18 hores, a l’escola de sa Graduada.
Comunicant emocions és una xerrada formativa per a treballar el sorgiment de les emocions. Intel·ligència emocional i competència emocional entre d’altres temes. Aquest taller tindrà lloc el dia 30 de gener en primera opció al col·legi de sa Joveria a les 17 hores i, en segona opció, el dia 20 de febrer al col·legi de sa Graduada a les 18 hores.
Sempre en positiu és el tercer taller dirigit a educació infantil i és una xerrada formativa per analitzar i posar en pràctica el model “educar en positiu” per a millorar les relacions i la motivació dels infants. Aquest taller tindrà lloc, en primera opció el dia 25 de gener al col·legi de sa Joveria a les 17 hores, i en segona opció el dia 6 de febrer a sa Graduada a les 18 hores.
El darrer taller anomenat A la vora d’un atac de nervis és una xerrada formativa sobre normes, límits i rutines que ajudin a millorar la convivència familiar. Es tractaran temes com els horaris, la comunicació o arribar a acords en família. Aquest taller tindrà lloc el dia 22 de gener a sa Joveria a les 17 hores, i en segona opció, dia 1 de febrer al col·legi de sa Graduada a les 18 hores.
Per a facilitar l’assistència als pares i mares s’ha organitzat un servei de guarderia o s’atindrà als infants mentre els pares i mares participen a les xerrades informatives.
En Educació Primària, que són els infants que van de 6 a 12 anys d’edat, el programa va dirigit a la prevenció i, en aquest sentit, s’ha organitzat el taller anomenat Taller de Parentalitat Positiva que té com a objectiu analitzar el funcionament dels progenitors des de la perspectiva d’Intel·ligència Emocional. Els participants, a través de diferents dinàmiques, treballaran les competències emocionals d’autoconeixement i d’auto regulació parental.
Aquest taller està dirigit a famílies amb fills i filles que esta cursant 1er, 2n, 3è i 4t de primària i tindrà lloc el 24 de gener en primera opció a les 17 hores al col·legi de sa Joveria, i el 19 de febrer, en segona opció, a les 18 hores al col·legi de sa Graduada.
El segon taller d’Educació Primària és Atenció... arriba a un adolescent. Es tracta d’un taller, de 4 sessions de durada, en el que es tracta l’arribada de l’adolescència. Aquest é un període de la vida que té lloc entre la infantessa i l’adultesa i que comprès als infants d’entre 10/11 anys fins al 19 i es distingeix en ella dos fases: l’adolescència primerenca, dels 10/11 fins als 14 anys, i l’adolescència tardana, dels 15 anys 19 anys. L’adolescència es considera una de les etapes mes importants a la vida ja que en ella, els i les joves, experimenten una gran quantitat de canvis a nivell de desenvolupament.
El taller esta dirigit a famílies amb infants que estan cursant 5è, 6è de primària i tindrà lloc , en primera opció, els dies 5,7, 12 i 14 de febrer a les 17 hores, i en segona opció, els dies 26,28 de febrer i 5 i 7 de març a les 18 hores al CEIP Sa Graduada.
Pel que fa a l’Educació Secundària, s’ha organitzat Parla amb ells i elles. Un programa familiar en cinc sessions, emmarcat dins la prevenció selectiva i té com a objectiu general fomentar la comunicació entre pares i fils i filles per tal de preveure i conèixer els primers contactes amb l’alcohol.
El taller tindrà lloc, en primera opció, els dies 13,15,20,22 i 27 de febrer a partir de les 19 hores a l’Institut d’Educació Secundària de sa Colomina i, en segona opció, els dies 6,8,13, 15 i 20 de març a les 18 hores.
Durant els sessions es parlarà de com tractar el tema de l’alcohol i d’altres drogues, educar per a l’oci i donar exemple, la comunicació i establir normes i límits en l’adolescent.

Les inscripcions estan obertes i es poden fer als centres educatius i a la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, trucant al telèfon 971 397557 o enviant correu electrònic a educació@eivissa.es.

Enllaç a:
· Inscripció On line
· Full inscripció Educació infantil
· Full inscripció Educació primària
· Tall de veu de la regidora d’Educació Mariví Mengual
· Enllaç al póster informatiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada